top of page

Interview met Nienke (24) over onderzoek bij Eindhoven Maatjes


Op dit moment is Eindhoven Maatjes druk bezig met het verder ontwikkelen van de organisatie. Hier hebben wij veel hulp bij nodig. Momenteel helpt Nienke ons om eenzaamheid onder de deelnemers beter in kaart te brengen. Nienke zit in het laatste jaar van haar studie Toegepaste Psychologie aan Fontys Hogescholen. In dit interview vertelt ze meer over haarzelf en het onderzoek dat ze bij ons doet.


Zou je wat meer over jezelf kunnen vertellen?

Mijn naam is Nienke en ik ben 24 jaar oud. Ik woon in Eindhoven en ik studeer Toegepaste Psychologie bij Fontys Hogescholen. Ik zit op dit moment in mijn afstudeerjaar. Voor mijn afstuderen moet ik een onderzoek doen. En dit onderzoek doe ik bij Eindhoven Maatjes.

Mijn hobby’s zijn wandelen en met vrienden afspreken. Ik vind alles met muziek heel erg leuk.


Waarom heb je voor de opleiding Toegepaste Psychologie gekozen?

Bij mijn vorige studie ontdekte ik dat ik graag iets voor een ander beteken. Je kunt op verschillende manieren iets voor iemand betekenen en ik vind het mentale gedeelte heel erg interessant. En dan kom je al snel uit bij opleidingen die gerelateerd zijn aan psychologie en daarom heb ik gekozen voor de opleiding Toegepaste Psychologie.


Zou je wat meer kunnen vertellen over het onderzoek dat je doet bij Eindhoven Maatjes?

Mijn onderzoek richt zich op eenzaamheid onder de deelnemers van Eindhoven Maatjes. Ik doe onderzoek naar veranderingen in gevoelens van eenzaamheid van de deelnemers. Ik doe dus onderzoek naar hoe de deelnemers eenzaamheid ervaren, hoe die gevoelens veranderen gedurende deelname en waar zij behoeften aan hebben.


Wat vind je interessant aan het onderwerp eenzaamheid?

Ik vind eenzaamheid interessant omdat er niet veel over gepraat wordt, maar wel veel mensen eenzaamheid ervaren. Ook al voelt iemand zich soms eenzaam of is het chronische eenzaamheid, ik denk dat iedereen het weleens ervaren heeft.

Wij zijn benieuwd naar de resultaten van het onderzoek! Het kan zijn dat je Nienke binnenkort een keer tegenkomt op een van onze activiteiten of dat ze deelnemers zoekt voor haar onderzoek.

38 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page