top of page
B8CDE6B9-0A11-45EA-9BC2-8D0472C0CDA6_1_102_o_edited_edited.jpg

Uit eigen behoefte

Eindhoven Maatjes is opgericht door vijf personen die allemaal één ding met elkaar gemeen hadden; we voelden ons allemaal weleens eenzaam. Ieder op zijn/haar eigen manier. Deze overeenkomst bracht ons samen en al snel kwamen we op het idee om evenementen te gaan organiseren die voor iedereen toegankelijk zijn. Dit omdat wij van mening zijn dat iedereen de kans moet hebben om leuke activiteiten te ondernemen. 

  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
  • Instagram

Ons
Verhaal

 

Tijd voor actie!

Vanuit onze eigen behoefte zijn we begonnen met het organiseren van evenementen. Dit zodat we een leuke vrijetijdsbesteding konden hebben. Iedereen was welkom om aan te sluiten. De verwachting was dat er naast de vijf initiatiefnemers een paar extra mensen zouden aansluiten.

Ons eerste evenement

De stadswandeling

We begonnen met het organiseren van een stadswandeling Bij dit evenement waren zes mensen aanwezig. Een mooi begin!

BE76D925-3F8C-4716-BA4A-8B86187CF133.jpeg
3363C036-24EB-4991-80E4-3E4CE92F26E7.jpeg

Ons tweede evenement

De BBQ

Het tweede evenement was een BBQ. Waar bij het eerste evenement nog maar zes mensen aanwezig waren, waren dit er bij het tweede evenement dertig. Er bleek een enorme behoefte zijn aan het laagdrempelig ontmoeten van nieuwe mensen.

Enorme behoefte

Deze enorme behoefte merkte we op verschillende manieren. We kregen veel aanmeldingen voor onze evenementen en daarnaast groeide onze online community in korte tijd naar een groot platform waar vraag en aanbod van activiteiten samen komt. 

Doorpakken

De enorme behoefte voor het laagdrempelig ontmoeten van nieuwe mensen hadden wij niet verwacht. Door deze enorme behoefte kwamen we voor een keuze te staan. Gaan we Eindhoven Maatjes kleinschalig en voor onszelf houden of willen we gaan groeien en voor meer mensen iets betekenen? Wij kozen voor het laatste. Sindsdien zijn wij dagelijks bezig om mensen met elkaar te verbinden en op deze manier eenzaamheid te verminderen. Daarnaast hopen we het taboe rondom eenzaamheid te kunnen doorbreken door onze eigen ervaringen met eenzaamheid te delen.

Succesfactoren

bottom of page