Jasmin over haar eenzaamheid

Gepubliceerd op 19 mei 2022 om 17:38

Jasmin helpt bij het organiseren van activiteiten van Eindhoven Maatjes. In deze blog vertelt Jasmin meer over haar eenzaamheid en wat dit met haar doet. Super goed dat ze zich nu inzet voor Eindhoven Maatjes en we zijn super trots op haar!

Mijn naam is Jasmin, ik ben 54 jaar jong en woon in Eindhoven. Ik ben niet zo weg van het schrijven, maar ik zal een kort stukje schrijven over mijn ervaringen met eenzaamheid. Deze ervaringen maken mij erg verdrietig.

Het is niet makkelijk om hiervoor uit te komen en ik wil absoluut niet zielig overkomen, want elke dag strijd ik ertegen. Ik ben zelf een vrij sociaal, eerlijk persoon en probeer dagelijks er iets van te maken, sporten, werken, eropuit gaan. Soms lijkt het alsof de buitenwereld mij erg mag en dat geeft mij een fijn gevoel. Helaas is dat niet altijd zo. Ik pas niet altijd in hun hokje, je hoort nergens bij.

Vorig jaar wilde ik heel graag deelnemen aan een cabriotoer. Ik zat met een paar dames rond tafel die het gingen organiseren. Er werd geroepen “je hebt geen blonde haren” en daarom mocht ik niet deelnemen. Toen besefte ik dat pesterijen geen leeftijd kent. Je hoort er niet bij, je bent anders, je bent raar, je praat raar allemaal nare dingen om je uit je comfortzone te halen. Dat je echt gaat geloven dat je raar en anders bent. Ik werd onzeker, voelde me ongemakkelijk binnen bepaalde kringen. Ik ging mezelf afzonderen tegen de boze wereld waar je niet welkom bent.

Mijn wereld werd heel klein en ik kon geen connectie vinden van mensen van mijn leeftijd, om gewoon over de simpele dingen te praten. Of terugvallen op iemand als familie, wat er niet is. Het zijn juist de simpele dingen, even dat ene praatje of gezellig een kopje koffie drinken. Soms denk ik waarom overkomt mij dit, zo’n sterke persoonlijkheid en toch overspoeld worden van de eenzaamheid. Hoe ouder je wordt hoe meer je leert, maar wel hoe moeilijker het wordt aansluiting te vinden.

Ik ben blij met ons team dat wij samen gaan strijden tegen de eenzaamheid. Het is “killing” om buitengesloten te worden vanwege de hokjesdenkers. Mijn maatjes en ik gaan iets leuks organiseren en iedereen is welkom als een grote familie!


 »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.